Solutii inteligente pentru o viata decenta!

Solutii complete

Oferim produse si servicii complete (proiectare-consultanta, vanzare, montaj si service) in domeniul instalatiilor: AER CONDITIONAT, TERMICE, VENTILATIE, SANITARE.

 

 

Calitate maxima

Produsele si serviciile noastre sunt garantate si testate!

La AIRVEST ai siguranta ca produsul ales de tine va functiona la parametrii maximi iar durata de viata depaseste asteptarile normale.

 

 

Dealer autorizat

AIRVEST este distribuitor autorizat pentru aparate de aer conditionat marca:

- Fujitsu

- Daikin

- Henson

 

 

Informatii

Pentru comenzi si suport tehnic ne puteti contacta zilnic la numerele de telefon:

0727 891 980 - Service/Vanzari

sau pe e-mail:

airvestsistem@yahoo.com

Seriozitatea ne defineste!

 

Consultanta proiecte

Airvest prestează servicii cu specialişti calificaţi şi autorizaţi. Toate lucrările sunt realizate cu respectarea legislaţiei şi normelor în vigoare.

In cazul proiectelor AIRVEST pune la dispozitie specialistii firmei care vor avea grija ca instalatia sa fie cat mai optima si eficienta.

 

Va rugam sa ne contactati pentru detalii.

SFATURI

Cand folositi aerul conditionat, e bine sa...

 

...instalati la ferestre rulouri sau jaluzele care vor reduce din caldura soarelui.
 
...montati geam reflexiv ce va lasa sa intre lumina necesara si va reduce transferul de caldura cu atat mai mult cu cat ferestrele sunt mari. Aceasta masura reduce cu cca 25 % nivelul de energie consumata in cazul in care aveti peretii de sticla (pereti cortina) catre exterior.
 
...ventilati spatiul respectiv cat mai devreme de dimineata cand aerul este racoros.
 
...montati (dupa caz) sisteme de inchidere automata a usilor si tineti cat de mult se poate ferestrele inchise pentru a evita intrarea aerului cald.
 
...izolati peretii si tavanul expusi soarelui ,aceasta masura reprezentant o scadere a consumului de energie cu cca 30 % in privinta aerului conditionat.
 
Unitatea exterioara a aparatului de aer conditionat (agregatului) ar trebui instalata intr-un spatiu cu o buna circulatie a aerului daca e posibil ferita de razele soarelui.
 
Curatati regulat sau cel putin de 2 ori pe an filtrele unitatii interioare.Acestea se pot spala cu apa.
 
Incercati pe cat posibil sa nu setati temperatura interioara la mai putin de 24 grade.Nu e confortabil si e o cheltuiala in plus fiindca pentru fiecare grad mai putin de 24 consumul de energie creste cu 5-7%.
 
Daca temperatura exterioara este sub 24 grade, opriti unitatea de aer conditionat si deschideti ferestrele.
 
Vara, senzatia de zapuseala nu o poate anula aerul conditionat, fiindca nu caldura e cea care deranjeaza chiar si la temperaturi de cca 25 grade, ci umiditatea din aer, care poate ajunge la 100% in perioada zilelor ploioase.
 

Cand cumparati un aparat de aer conditionat alegeti unul apropiat ca putere de necesarul spatiului pe care il va climatiza. Nu achizitionati echipamente subdimensionate caci acestea vor avea o durata de viata mult redusa din cauza functionarii la capacitate maxima timp indelungat. Este mult mai bine sa cumparati aparate cu o putere mai mare decat ar fi necesar, caci acestea pot functiona eficient la capacitate medie, fara a provoca cheltuieli suplimentare.

Cand nu sunteti acasa, tineti inchis aparatul de aer conditionat.
Daca spatiul pe care vreti sa il raciti veti vrea sa il incalziti, achizitionati un aparat de aer conditionat cu pompa de caldura.Acestea functioneaza pana la o temperature minima de cca 5 °C.Mai exista si varianta instalarii unui aparat de aer conditionat cu invertor care sunt ceva mai scumpe, dar care isi va amortiza cheltuiala in plus intr-un timp scurt.
Pompa de caldura produce de cca 2-3 ori mai multa caldura decat consuma fata de un calorifer electric. Mai exact, pentru a produce acceasi cantitate de caldura , un calorifer electric consuma de pana la 3 ori mai mult curent electric decat un aer conditionat.